Despre Proiect

Din luna septembrie a anului 2013, Asociația Făuritori, prin proiectul Contemporanii, generează în mediul social evenimente culturale rezultate din derularea unor programe, în cadrul cărora promovează, implică și provoacă creativ o serie de artiști consacrați și tineri, oameni care se ocupă la superlativ de îndeletnicirile lor.

Activitățile Contemporanii s-au dezvoltat natural în două direcții distincte: cele care presupun grupuri de artiști, stimulate de schimbarea paradigmei obișnuite de viață, și cele care presupun acțiuni individuale potente, mature, de regula rezultante ale unor perioade relevante de meditație și consum artistic. Deși proiectul este tânăr, am organizat nouă rezidențe artistice (Hanioti-Grecia, Balcic-Bulgaria, Madeira –Portugalia, Redondo-Portugalia, Herculane, Bălcești - România) și nouăsprezece expoziții de pictură (în locații precum: Biblioteca Națională a României, Teatru Național București, Muzeul Unirii Alba Iulia, ICR, ICR Lisabona, Centul Cultural Redondo, Portugalia, Galerii UAP și private) în cadrul cărora au fost implicați 37 de artiști români.

La aniversarea a doi ani de la debutul proiectului Contemporanii, septembrie 2015, am organizat în parteneriat cu ICR trei expoziții în cadrul Festivalului Internațional George Enescu: expoziție de grup la sediul ICR, expoziție personală Dorin Coltofeanu Biblioteca Națională a României, expoziție personală Constantin Flondor, Galeria Galateca.

Eforturile noastre au catalizat nume importante din cultură si artă în jurul evenimentelor organizate, printre care enumerăm: Radu Boroianu, Dan C. Mihăilescu, Ion Caramiru, Mihai Constantinescu, Daniel Perdigao, Christian Paraschiv (Franța), Constantin Flondor, Ion Grigorescu, Mihai Sârbulescu, ș.a. dar și persoane private sau reprezentanți ai unor corporații, care au sprijinit agenda noastră până la acest moment. Printre partenerii noștri se numără, de mai bine de un an, Institutul Cultural Român, Ministerul Culturii, Institutul Camoes, Ambasada Portugaliei la București, Uniunea Artiștilor Plastici, Artexim, etc. Mai multe detalii despre activitatea noastra în pagina de web www.contemporanii.org.

 

Invitatie Insemnari Grecia Afis Online
Tabara de Pictura
Prolog in Grecia

Afis Insemnari Grecia
Afis Online
Tabara de Pictura
Balcic, Mirajul Luminii

Afis Balcic. Mirajul Luminii
Afis 70x50 cm
Expozitie Anticariat Curtea Veche
Prolog. Insemnari din Grecia

Afis Prolog in Grecia
Invitatie Electronica
Expozitie Anticariat Curtea Veche
Prolog. Insemnari din Grecia