Sustine Proiectul

REDIRECTIONAȚI 2% PENTRU PROIECTUL CONTEMPORANII,

Persoane fizice, redirecţionare 2%

Conform prevederilor Codul Fiscal din România, contribuabilii, persoane fizice, pot direcţiona, anual, 2% din impozitul pe venit ce se percepe de stat, către o entitate non-profit. Iată care sunt pașii:
1. Completați formularul corespunzător
Declaraţia 230, precompletată cu datele Asociației Făuritori, dacă în anul 2013 ați avut venituri doar din salarii; sau
Declaraţia 200, precompletată cu datele Asociației Făuritori, dacă în anul 2013 ați realizat şi alte venituri în afară de salarii (din activităţi independente, chirii, rente etc).
Ambele formulare, precompletate cu datele Asociației Făuritori, dacă aveți venituri şi din salarii şi din alte activităţi.

2. Transmiteți formularul completat
Prin depunere acestuia direct la Administraţia Financiară de care aparțineți;
Prin poștă, la adresa Asociația Făuritori, Bdul. Regina Maria nr. 42, Sect. 4, Bucureşti, cod 040125 iar noi îl vom transmite pentru dvs. la Administraţia Financiară de care aparțineți; sau
Contactați-ne la 021 210 46 33 sau pe e-mail la contact@contemporanii.org, iar noi ne vom întâlnim cu dvs. şi îl vom depune pentru dvs. la Administraţia Financiară.

3. Important:
Data până la care puteţi depune (sau transmite) formularul/formularele este 25 mai 2014.
Pentru ca formularul/formularele să fie validat/e de Administraţia Financiară şi fondurile să fie redirecţionate, trebuie să completați de mână, cu majuscule, citeţ şi corect.
Rubrica “Suma” din formular/e nu trebuie completată iar la transmitere/depunere nu este necesar să ataşați fişa fiscală.


Pentru Companii, redirecționare 20%

Prevederile Codului Fiscal permit companiilor plătitoare de impozit pe profit, opţiunea de a redirecţiona 20% din suma datorată anual bugetului de stat către o entitate non-profit. Potrivit Art. nr. 8 din Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, persoanele fizice sau juridice române care efectuează sponsorizări beneficiază de reducerea bazei impozabile cu echivalentul sponsorizării, în condiţiile legii. Potrivit art. 21 alin. 4 lit. p) din Codul Fiscal, contribuabilii care efectuează sponsorizări potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:
a) 3‰ din cifra de afaceri;
b) 20% din impozitul pe profit datorat.

Procedura este simplă, se calculează suma aferenta celor 20% din impozitul pe profit al companiei şi se încheie un contract de sponsorizare cu Asociația Făuritori. Sponsorizarea este total deductibilă din impozit, nu se aplică impozitul de 16%, dacă se încadrează în limitele impuse de Codul Fiscal (să nu fie mai mare de 3‰ din CA şi 20% din impozit), deci costurile pentru companie sunt zero.
Proiectul CONTEMPORANII, 2013
Valorizare Culturală Românească
Telefon: (+4075) 907 2940
Email: contact@contemporanii.org

Asociația Făuritori
Telefon: (+4021) 210 4633
Adresă: Bd. Regina Maria 42
Sector 4, București, 040125
Cod Înreg. Fiscală: 32432732
Cont IBAN RO82INGB0000999904011161
ING Bank, Sucursala Moșilor

Vă așteptăm să ne contactați online, completând formularul de mai jos. Pentru detalii legate de lucrările prezentate în galeria virtuală, va rugăm să introduceți și numărul dumneavoastra de telefon în mesaj. Vă mulțumim!

Nume:


Email:


Subiect:


Tasteaza codul din imagine:
verification image, type it in the box

Mesaj: