Expozitia "40/Metafora" Sorin Iosub

Avem deosebita plăcere să vă anunțăm deschiderea expoziției personale 40/METAFORA a pictorului Sorin Iosub, ce se va desfășura marți, 3 martie, orele 19:00, la Galeria Odeon (în incinta Teatrului Odeon) Calea Victoriei 40-42.

În operele sale recente, Iosub își propune o reevaluare a limbajului tradițional al picturii pentru a ajunge la un limbaj actual foarte personal. Nu este nici o contradicție în aceast demers, cum nu este între caracterul rațional de tip suprarealist al imaginii și prezența tehnicilor diferite în ulei, acuarelă sau desen. Sorin Iosub se afirmă ca un visător sentimental cu gustul misterului, al libertății, al creației. Spirit viu și receptiv, marcat aproape ca un existențialist în propria-i piele, purtând această filiație spirituală a artistului complex, viața sa este arta sa precum de altfel poate confirma remarca lui Conrad Fiedler, "L'art est l'extension de l'expérience". (Christian Paraschiv, Paris, 2015)

În deschiderea evenimentului: criticul de artă Mihai Plămădeală și curatorul expozitiei, Maria Pașc.

Vouă, prieteni, parteneri, colaboratori, oameni dragi, care ne sunteți alături!

Suntem încântați să avem acest prilej de a vă mulțumi, acum când organizăm cea de-a treia expoziție personală în cadrul proiectului Contemporanii: “40/METAFORA” semnată Sorin Iosub.

Această expoziție se înscrie într-o nouă direcție de dezvoltare a Proiectului Contemporanii. Pentru a servi fidel scopului declarat al proiectului, în paralel cu taberele de pictură și expozițiile de grup pe care le desfășurăm periodic, vom organiza o serie de expoziții personale semnate de artiști români reprezentativi și formatori ai culturii actuale.

Vă mulțumim pentru solidaritatea de care ați dat dovadă, chiar atunci când au fost condiții de front. Datorită vouă am înțeles că solidaritatea este combustibilul vital al oricarui efort de cultura, iar dacă nu există solidaritate nu se poate face nimic coerent, nimic omogen.

Ne bucurăm să vă avem ca parteneri ai expoziției “40/METAFORA” şi suntem onorați să continuăm acest parteneriat şi pentru alte proiecte şi programe.

Multumiri lui pictorilor Christian Paraschiv și Mihai Sârbulescu pentru ajutorul acordat pentru organizarea acestei expoziții, lui Vasile Crăiță Mândră, Marcel Lupșe, Oliv Mircea, Danielei Zbarcea, Danielei Gomboș , datorită lor această expoziție este itinerantă.

Și nu în ultimul rând mulțumiri Alinei Canari, lui Valentin Iorgu Ionescu și luiLiviu Neagoe , fără de care acest eveniment nu s-ar fi întâmplat în formula aceasta.